lunes, 9 de febrero de 2009

Creació d'un vídeo

Després de l'anterior sessió on vam conèixer diversos aspectes a tenir en compte a l'hora de gravar, vam fer servir les classes restants per dur a terme el nostre projecte de vídeo. Aquest curtmetratge havia de durar 2 minuts, encara que no passava res si esdevenia més llarg, i havia de tractar un tema qualsevol.
Per tant, primerament ens vam possar en grups (de 5 i 7 persones) i un cop formats, cadascun ja vam començar a pensar el tema, l'argument, els personatges, les possibles escenes...de la nostra producció.
Una vegada teníem pensada la idea del vídeo i vam seleccionar les escenes més destacades i imprescindibles, vam passar a elaborar el guió tècnic en una altra sessió. En aquest guió s'ha d'especificar el tema, l'argument, les accions de cada escena escollida, i per últim, cal omplir una taula. Aquesta taula fa referència a la part tècnica de la pel·lícula, ja que s'ha d'indicar els plans (parlats a l'anterior sessió) que es faran servir per cada escena, la música, la veu, el temps que durarà el pla i l'ordre de producció (unes escenes es poden realitzar abans qu
e altres).
Quan vam dur a terme aquest guió, ja vam passar a la gravació de les escenes. Doncs, vam anar als llocs adients per gravar i seguint el guió, anavem enquadrant els plans d'aquella escena determinada. Les gravacions ens van ocupar vàries sessions, ja que moltes s'havien de repetir perquè l'enquadrament no era l'adequat o no hi havia prou llum, o bé, perquè ens volíem assegurar que teníem l'escena "bona".
Després d'haver gravat totes les escenes, calia passar a la feina més entretinguda i observadora: editar. Per realitzar aquesta tasca, vam fer ús del programa iMovie de l'ordinador Mac. Llavors, es tractava d'importar tota la gravació de la cinta, i un cop passada al programa, retallar les escenes vàlides tenint en compte el temps i que siguin bones. Després de retallar-les, cal que s'enllaçin per tal que es vegi una continuitat en els fets. La relació entre les escenes s'aconsegueix, afegint transicions. També es pot afegir efectes, al igual que títols a la pel·lícula. Com a últim pas, vam afegir la música que vam seleccionar al guió, i al principi el so ambiental el qual també es pot posar durant tots els minuts que dura el vídeo.
Finalment, la pel·lícula es transforma o es passa al format que es vulgui.

I el resultat del nostre vídeo va ser el següent:




Creiem que la pel·lícula ens ha quedat bastant bé, ja que en 2 minuts hem plasmat un argument, un tema (la doble moral) amb escenes relacionades i lligades, encara que hi hagi alguns errors en aquestes. La música també queda molt bé, perquè segueix el ritme de la escena.



Per acabar i com a valoració final de l'assignatura, he de dir que m'ha agradat bastant Comunicació Audiovisual i Educació, ja que és una matèria nova que mai havia tractat i que he vist que pot esdevenir molt didàctica i alhora divertida pels nens. A més, gràcies a aquesta ara em fixo més en els audiovisuals i els puc interpretar millor, veient el missatge que oculta o vol fer arribar i les tècniques que utilitza per això mateix, i també he conegut com es dur a terme una pel·lícula la qual ha estat entretinguda i interessant de realitzar.

No hay comentarios: